Smedjebackens kommun, till startsida

Nyheter

Du är här:

Balkongtävlingen 2019 avgjord

Två kvinnliga hyresgäster med synnerligen "gröna fingrar" har korats till vinnare i vår Balkongtävling

Redan vid Hem och Fritidsmässan i april bjöds våra hyresgäster in att skicka in bilder på hur de har det på sina balkonger och uteplatser. En jurygrupp med representanter från Bärkehus och Hyresgästföreningen valde i slutet av augusti ut de båda vinnarna Mona Nordlund och Carina Pojkas. Bärkehus och Hyresgästföreningen gjorde sedan hembesök för att premiera vinnarna med var sitt presentkort och beundra deras odlingar på plats.

I uppvaktningen torsdagen den 5 september medverkade Marie Wilhelmsson från Bärkehus uthyrning samt Helene Hjorth Erickson från Hyresgästföreningen. Presentkort överlämnades av Hyresgästföreningens Helene Hjorth Ericksson till respektive vinnare.

Mona, vinnare i balkongtävlingen 2019

Mona bor högt upp och har nyttjat läge och ljus på sin balkong till en tät tomatodling i sommar. Nu i september är tomatplantorna ersatta med vackra blommor. Odlingsintresset har hängt med länge och anpassats efter boendet.

Carina, vinnare i balkongtävlingen 2019

Carinas lägenhet i markplan erbjuder plats för både grönsaker och blommor. Hon har god hjälp av särbon Jan-Olov som gärna både gräver och snickrar. I Carinas arrangemang samsas även många vackra fåglar i olika material.

 

Stort grattis önskar Bärkehus!

Sidan senast uppdaterad: 2019-09-10
Webbredaktör: Marie Wennerström