Smedjebackens kommun, till startsida

Nyheter

Du är här:

Invigning av tvättstugebibliotek

Fredag den 26 februari invigs det tredje tvättstugebiblioteket i Smedjebacken. Denna gång är det Hovslagaregatan 28c som får ett bibliotek.

Invigningen sker 26 februari kl 13.30-16.00. Det kommer att bjudas på tilltugg och alla besökarna kommer att få en bok i gåva.

Invigningstalet kommer Vesa Panula, fastighetschef vid Bärkehus AB att hålla.

Tre tvättstugebibliotek

I Smedjebacken finns nu tre tvättstugebibliotek. Den första startades på Malmvägen i Morgårdshammar, med allmän inriktning på litteraturen. Det andra tvättstugebiblioteket startades upp på Malmgatan, mitt i centrala Smedjebacken, med inriktning lättläst litteratur.

Det tredje tvättstugebiblioteket invigs nu på Hovslagaregatan 28 C, med inriktning hembygd och lokalhistoria. En viktig samarbetspartner i arbetet med det tredje tvättstugebiblioteket är Norrbärke Hembygdsförening. Hovslagaregatan ligger i gamla By, gamla centralorten i Smedjebacken. Det känns extra roligt att öppna ett tvättstugebibliotek i ett av dessa hyreshus, då inriktningen är hembygd.
Litet bibliotek med stor tanke.

Tvättstugebiblioteket är ett litet bibliotek med en stor tanke. Att synliggöra litteraturen, att stimulera till ökat läsande och framförallt att få fler läsare att hitta till böckernas värld är grundtanken med tvättstugebiblioteken.

Tvättstugebiblioteken är de första i sitt slag i Dalarna och är resultatet av ett samarbete mellan Smedjebackens bibliotek, ABF Dala Finnmark, Hyresgästföreningen Malmen och Länsbibliotek Dalarna.

Sidan senast uppdaterad: 2016-02-25
Webbredaktör: Karin Watz

Mer information

Werner Aspenströmbiblioteket
Marie Ohlsson
Bibliotekschef
tfn: 0240-66 02 00