Smedjebackens kommun, till startsida

Nyheter

Du är här:

Leif är Årets Granne 2018

Fredagen den 25 januari firade Bärkehus och Hyresgästföreningen Årets Granne 2018!

Vinnaren, Leif Hermansson, och de som nominerat honom i tävlingen bjöds på lunch tillsammans med representanter från både Bärkehus och Hyresgästföreningen. Under lunchen delades blommor och presentkort ut samt att Leif fick ta emot ett diplom.

Premiär

2018 var första året som tävlingen Årets granne hölls! Syftet med tävlingen är att uppmärksamma hyresgäster som bidrar till trivseln i sitt bostadsområde och vars grannar upplever dem som goda grannar.
Bärkehus VD, Cia Ferner Kny, delade ut vinstdiplomet och tackade Leif i sitt tal för att han finns och med sina handlingar bidrar till att Bärkehus och kommunen uppnår sina respektive visioner!

Smedjebackens kommuns vision: Smedjebacken ska vara en välkomnande kommun med engagemang, trygghet och framtidstro.
Bärkehus Vision: Vi har en attraktiv och hållbar boendemiljö där alla trivs och medarbetarna utvecklas

Vad är det att vara en God Granne? Det beror såklart på vem man frågar. Hyresgästföreningen har gått ut och frågat vilka egenskaper som man värderade högst hos sina grannar och fått svaren: Trevlig, hjälpsam, hälsar vänligt, visar hänsyn och inte stör.

I juryns motivering att utse Leif till Årets Granne 2018 står det:
Året runt håller Leif Hermansson ordning i området och bidrar till den allmänna trivseln. Han sköter blommor, plockar skräp, krattar löv och skottar snö. Juryns beslut är baserat på nomineringar från Leifs grannar.

Juryn består av representanter från Hyresgästföreningen och Bärkehus.

Ett stort tack till alla som bidragit med nomineringar i tävlingen samt naturligtvis till alla andra goda grannar där ute i våra bostadsområden!

Årets granne Leif tillsammans med Hyresgästföreningen och Bärkehus VD

Sidan senast uppdaterad: 2019-01-29
Webbredaktör: Marie Wennerström