Smedjebackens kommun, till startsida
Du är här:

Bärkehus bostadskö

Här följer information om hur vår bostadskö fungerar och hur man gör för att registrera sig

Så här gör du för att ställa dig i vår bostadskö

Klicka på länken "Till Bärkehus bostadskö" på startsidan. Därefter går du till "Logga in" högst uppe till höger på sidan och därefter länken "Vill du skapa ett nytt konto". Du behöver ange ditt namn, personummer och emailadress för att vårt system ska kunna identifiera din användare och kunna skicka erbjudanden till dig. Efter att du har registrerat dig får du ett mail i vilket du behöver bekräfta din mailadress. Därefter kan du logga in och skapa en köplats.

Vi kommer att matcha lediga lägenheter mot de önskemål som angivits av de som står i kön, och erbjuda dem till de sökande som har längst kötid.
 
Om du anger specifika önskemål som inte uppfylls av de lägenheter som blir lediga, så kommer du inte att omfattas av de erbjudanden som skapas.

Du kan själv när som helt ändra dina önskemål. 

OBS! Om du redan är hyresgäst hos Bärkehus behöver du kontakta kundtjänst för att registrera dig i bostadskön.

Bostad, parkeringsplatser och garage
När du är registrerad får du tillgång till ”Mina sidor” där du kan prenumerera på lediga bostäder, parkeringsplatser och garage. Du kan också övervaka lediga lägenheter via mobilen och läsplattan.

Bokön

 • Du kan registrera dig som bostadssökande från den dag du fyller 18 år.
 • Det är kostnadsfritt att stå i kö hos Bärkehus AB.
 • Du ansvarar själv för att dina kontaktuppgifter är aktuella.
 • När du registrerar dig får du en egen sida "Mina sidor".
 • För att behålla dina köpoäng är det viktigt att du loggar in dig på ”Mina sidor” minst var sjätte månad. Om du inte gör det förlorar du dina köpoäng.

Köpoäng

 • Dina köpoäng är personliga och kan inte överlåtas.
 • Man kan inte heller lägga ihop sina köpoäng med annan sökandes poäng.
 • När du står i kö som bostadssökande får du en poäng per dag som du sedan kan använda för att göra en intresseanmälan för en bostad.
 • Om du får kontrakt på en bostad så nollställs dina köpoäng.

Utträde ur bostadskön
Om du inte längre vill stå i kö och vara aktivt sökande till en bostad hos oss behöver du inte göra någonting, det räcker med att du slutar logga in på ”Mina sidor”. Om du inte loggat in på sex månader faller du automatiskt ur vårt kösystem och förlorar alla dina poäng.

Regler för intresseanmälan

 • Att du lämnat intresse för en bostad är ingen garanti att det är just du som kommer få den, eftersom det kan vara fler som lämnat intresse för samma bostad. Din köpoäng och vår prövning av dig som kund är avgörande faktorer.
 • Du kan inte göra någon intresseanmälan om du har en hyresskuld till oss. Detta gäller även om du haft ett inkassokrav under det senaste året.
 • Du kan inte göra någon ny intresseanmälan om du nyligen flyttat in i din bostad, den inbyggda spärren släpper 1 år efter inflyttningsdatum. Efter det kan du göra en ny intresseanmälan.

Om du blir erbjuden visning av bostad
När tiden för intresseanmälan gått ut för en publicerad ledig bostad, kommer de med högst köpoäng att få erbjudande om att titta på bostaden. I erbjudandet framgår vilken tillträdesdag/inflyttningsdag som gäller. Det datumet går inte att ändra. Infaller datumet på en helgdag, lördag eller söndag eller liknande är tillträdesdatumet första vardagen därefter. Erbjudandet skickas till ”Mina sidor”, du ansvarar själv för att logga in på ”Mina sidor” och hålla koll på eventuella erbjudanden om visning.

Om du har obesvarade erbjudanden kan du inte göra nya intresseanmälningar förrän du lämnat svar. Du svarar via ”Mina sidor”. Om bostaden går till en annan sökande får du alltid ett meddelande som talar om att bostaden gått till någon annan. Du hittar sådana meddelanden i historiken på ”Mina sidor”.

Om du vill se bostaden du är intresserad av
Du bör ha sett bostaden för att kunna bestämma dig om du är intresserad av den. I erbjudandet finns namn och telefonnummer till nuvarande hyresgäst eller den som visar bostaden. Du ansvarar själv för att kontakta den som visar bostaden inom den angivna tiden.

Ibland inträffar det tyvärr att en hyresgäst är oanträffbar eller av andra skäl inte kan visa sin bostad för dig. Du måste då ändå bestämma dig om du vill ha bostaden. Observera att om du känner dig osäker kan det vara bättre att tacka nej till bostaden och istället vänta på att ett nytt alternativ dyker upp på webben.

När du ska svara på ett erbjudande
När du ska tacka ja eller nej till bostaden gör du det via "Mina sidor" inom svarstiden. Vi kan inte förlänga svarstiden för ett erbjudande. Har ni tackat ja till en bostad och ångrar dig så är det 3 månaders uppsägning som gäller och då går även dina köpoäng förlorade.

Sidan senast uppdaterad: 2019-01-15
Webbredaktör: Jenny Jansson

Kontakt

Kontaktinformation